Szárnyalás...

Zoli szokása szerint gondoskodik róla, hogy megdobogtassa a szívemet, s kicsit bizseregjen a lelkem... A magányos hajnali séták a Benta partján, a Csík zenekar, Gotan Projekt, Kolja... Sokat gondolkodtam rajta melyik jelenetet linkeljem be a Koljából... Régi szerelem ez már, de akárhányszor újra látom sírva-nevetve nézem végig! Elképzelni sem tudom, hogyan tudták ezt a filmet úgy leforgatni, hogy a főszereplő kisfiú ennyire tökéletesen zavartalanul tükrözi az életkornak megfelelő minden apró rezzenést és gesztust... Nem árulom el a kedvenc jeleneteimet, csak ebből a finomságból próbálok felvillantani egy gyöngyszemet!

Katimamának pedig a felhőtlen két veszprémi hetet köszönhetem :-)! Ilyenkor (mikor szinte egész nap van segítségem és amikor főzök, akkor CSAK főzök, amikor játszom, akkor CSAK játszom, nincs ezer feladatom, és nem gurulnak folyton szerteszét a gondolataim) mindig elcsodálkozom, mennyire bűbájos Hanna. Szinte furcsa felismerés az egész, és egy gyanakvó kérdés: Örülök én ennek a gyereknek így otthon is?! Persze a válasz : IGEN! Csak otthon van még ezer más tennivaló és apró öröm, amin osztoznunk kell a felhőtlenségen túl... Így van ez jól, főleg, hogy megadatik a fűszerezés: ezek a gondtalan napok.

Hanna beszél a macskák nyelvén, (de vszínűleg még nem tökéletesen...) Babac (Debi cicája) unott képpel így szólt az Őt közelről vizsgáló Hannához: "Nyaú!" Mire Hanna: "Nyaau!" (és így tovább, oda-vissza folyt a társalgás!) Nem hiányzott sok, hogy elkészüljön a videó, de Bab ekkor valamin nagyon megsértődött és kifejezte barátságtalanságát Hanna felé, amit Ő kellő értetlenséggel, és igen sérelmezve vett tudomásul.
Ezen kívül még mindig a halandzsa az úr :-) (igaz, gyönyörűen utánoz is, ha kedve tartja). Ezt viszont csak Ádi és Máté érti :-): Ádi válaszol, Máté pedig lefordítja! ("Eszter Hanna azt mondta, felhő! Ügyes vagy Hanna!" vagy "Eszter, Hanna fagyit kér!")
Viszont azt is megfigyeltem, hogy Hanna már jóval többet megért, mint azt sejteném :-): A minap vendégsében közöltem, hogy "Huh, ideje vitorlát bontanunk!", mire Hanna integetni kezdtett, és egy királynőt megszégyenítő eleganciával szórta a puszikat!
Apropó... puszik. Az indulatok negatív és pozitív kinyilvánításában is nagyot fejlődött, imádnivalóan finom (megjegyzem jól időzített is...) puszikat ad, amivel feledteti a hisztit...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések