Kincs ami nincs...

Igyekszem rövidre fogni...
Újdonsült otthonunkba két nagy szolgáltatótól (Matáv, FiberNet) remélhettük az ADSL internet bevezetését. Mivel a FiberNet-nek nagyon rossz a híre, plusz az utcában a Matáv szolgáltat, ez utóbbi megkörnyékezésével kezdtük. Nem hitegettek minket, még a nyáron közölték, hogy bővíteniük kellene ahhoz, hogy mi is az előfizetők sorába léphessünk, s ez akkora beruházás, hogy egy vevő kedvéért, két szép szeméért, ugyan soha.
Bevetettük hát a kapcsolati tőkét, többször is, több féle súlyozással, különböző időzítéssel, nagy türelemmel, mindhiába...

Az ADSL csak jobb sávszélesség, mint a mobilinternet, megkérdeztük hát a FiberNet-et is. Telefonban nagyon készségesek voltak, "A héten kijönnek és már fizethetünk is." Ez majdnem teljesen igaz volt, mert jöttek szinte másnap és közölték, hogy "Jaaa, ide? Hát ide kábelt kéne fektetni, az meg drága... Ha lenne még három négy előfizető talán..." (Persze nem lesz, HISZEN AZ UTCÁBAN MINDENKI MATÁVOS!)

Még egy mentő ötlet a kis feltöltési sebesség és két éves előfizetési kötelezettség (=mobilnet) előtt: van Tárnokon mikrohullámos internet. Megígérték, hogy jönnek, megmérik kiépíthető-e. VÁROM.

Jön az egész bejegyzést inspiráló fordulat:
A FiberNet kipostázott egy szerződésMÓDOSÍTÁST Zoli nevére kitöltve (az első oldalon, mint megrendelő) és Moravecz Hajnalka által aláírva (minden oldalon, mint megrendelő)!
Az már csak hattyúdal, hogy ezen felbuzdulva meg akartam kérdezni az ügyfélszolgálattól, hogy ugyan milyen adatokat tartanak rólunk nyilván és kinek az aláírásával, hivatalos szerződés NÉLKÜL, de ez sem sikerült.
A tudakozótól kapott telefonszámon többszöri nekifutás után a callcenter útvesztőjében (a tükörlabirintus ehhez képest...) eljutottam az "Ügyfélszolgálatunk elérhetősége megváltozott, hívja a ...." fázishoz. Az új számon jóval nyersebb a gépi hang: "Ügyfélszolgálatunk telefonszáma megváltozott:...". Hívom, felveszik! De korai az öröm, a meglepett ügyintéző csak annyit tud javasolni, hogy küldjük az egész pakkot egy panaszlevél társaságában erre és erre a címre. NINCS KEDVEM.
Bónuszesemény, rögtön másnap jött egy szűz szerződés a FiberNet-től, hogy írjuk alá. Volt egy csipetnyi kísértés, hogy aláírom, és behajtom rajtuk kábelfektetésestül ADSL-elestül, de a fentiek tükrében jobbanak láttam megsemmisíteni ((és izgatottan várni a csekkek érkezését, majd a fenyegetőzést, hogy kikötik az internetet, ha nem fizetünk))...

No comment.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések